Jaargesprekken Retail

De training Jaargesprekken Retail is bestemd Category managers en/of Inkopers van retailorganisaties die verantwoordelijk zijn voor het sluiten van de jaardeals met leveranciers.

Inhoud en werkwijze

Tijdens deze training krijgen de deelnemers inzicht in de segmentatie van de leveranciers binnen de categorie en de daaruit voortvloeiende tactics voor het voeren van een jaargesprek op maat.
Dit jaargesprek op maat betekent het maken van keuzes in termen van tijdsbeslag, gespreksfocus en onderhandelingsstijl.
Afhankelijk van de rol van de categorie en het belang van de leverancier wordt er gekozen voor een gesprek over één of meerdere rondes.

1. Het visiegesprek

Tijdens deze fase geeft de Category manager/ Inkoper, al dan niet in vervolg op de leveranciersdag, toelichting op de visie van de retailorganisatie en de consequenties daarvan voor de rol van de categorie plus bijbehorende categoriedrijvers zoals assortiment, promotie, prijsstelling, plaats in het schap en de supply chain.
Hiernaast geeft de Category manager/Inkoper aan welke consequenties deze visie heeft voor de leverancier en welke kansen dit hem/haar biedt.
Aan het einde van het visiegesprek managed de Category manager/Inkoper de verwachting  ten aanzien van het jaarplan dat de leverancier voor de betreffende retailorganisatie gaat schrijven en worden de contouren voor de Ask neergelegd!

2. Het jaargesprek 

Tijdens deze fase toetst de Category manager/Inkoper het jaarplan dat de accountmanager hem/haar presenteert aan de voorwaarden en kansen die tijdens het visiegesprek zijn benoemd.
Leiden en sturen van het gesprek zijn belangrijke aspecten waarop wordt getraind.
Na het helder krijgen van de contouren volgt de onderhandelingsfase. De deelnemer wordt vaardig in het effectief inzetten van valuta, het zoeken van toenadering vanuit flexibiliteit en creativiteit en het omgaan met pressie binnen de onderhandeling.
Het uiteindelijke doel is een optimaal resultaat binnen de onderhandeling door het goed spelen van ‘het spel’ vanuit gelijkwaardigheid.

Meer informatie?

Een vrijblijvend oriënterend gesprek aanvragen?

Wilt u in een persoonlijk gesprek eens vrijblijvend informatie krijgen over deze maatwerk training?

Gesprek aanvragen
  • 2 dagen
  • 20% theorie
  • 80% praktijksimulaties
  • Trainer is branchespecialist
  • Actieplan voor eigen praktijk
  • Memory cards als reminder

Vraag gratis de memory cards aan

Memory cards, het woord zegt het al. Het zijn visueel aantrekkelijke kaarten met de highlights van onze trainingen. Bedoeld als geheugensteuntje in de eigen praktijk. Bijvoorbeeld tijdens de voorbereiding of evaluatie van eigen (Commerciële) gesprekken.

Aanvragen

Een vrijblijvend oriënterend gesprek aanvragen

Laat hieronder uw naam en e-mailadres achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om de mogelijkheden van deze training binnen uw bedrijf of instantie door te spreken.

Stel uw vraag aan Zenith